Tidemand tar hem JWRC-titeln

Smartab-sponsrade Pontus Tidemand juniorvärldsmästare i rally 2013

alt

I helgen lyckades Smartab-sponsrade Pontus Tidemand ta hem titeln i JWRC-klassen under den franska deltävlingen i Rally-VM. Smartab är mycket stolta över att stötta en av Sveriges mest lovande rallyjuniorer genom tiderna på sin väg mot den absoluta världseliten.


– Det kan inte kännas bättre än det gör nu, säger Pontus. Jag är otroligt glad över att få vinna här i Frankrike samtidigt som vi tar hem titeln, det här är utan tvekan det bästa som har hänt i min karriär! Med den här konkurrensen har det verkligen inte varit en lätt väg hit, men vi har haft en perfekt säsong och en fantastisk helg utan ett enda misstag. Ord kan inte beskriva hur tacksam jag är gentemot alla som har hjälpt mig att nå hit, det är och har varit ett riktigt lagarbete!

Vinsten i Junior-VM är inte bara en stor ära, utan ger också Pontus sex VM-tävlingar i en Ford Fiesta R5 i näst högsta klassen, WRC2, under säsongen 2014.

– Jag ser verkligen fram emot nästa år, säger Pontus. Att få skaffa så här mycket erfarenhet i en Ford Fiesta R2 den här säsongen har varit mycket värt och att gå över till en R5:a och WRC2 känns som ett perfekt nästa steg.


Det återstår ett event i JVM-kalendern, Rally de Espana, i slutet av oktober. Det medför ingen press på Pontus som redan har säkrat mästerskapet, men de övriga placeringarna ska avgöras.

alt

Andra nyheter

2024-06-18
Nya produkter: 4 nya Svanenmärkta Green-produkter
2024-04-18
Ny produkt: Torkduk Premium
2024-01-01
Januari-kampanj: Hudvård!
2023-11-07
Utförsäljning av demomaskiner för polering
2023-11-01
Kampanj – 30% på aerosoler i november
2023-11-01
Ny Produkt – Blast Tropical
2023-06-01
Smartab Truck Trophy 2023
2023-04-27
Mässor 2023
Visa alla nyheter